Studená rajčatová polévka s parmazánovou zmrzlinou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 200 ml šlehačka bazalka 8 lístků bazalka 80 g parmazán 2 lžíce olivový olej čerstvě mletý černý pepř 2 lžíce jemný ocet 4 ks rajčatové pyré Otma
Postup Studená rajčatová polévka s parmazánovou zmrzlinou
Postup přípravy receptu
-
Parmazánovou zmrzlinu si připravíme raději den předem, aby se stihla pořádně vychladit a zmrznout. Šlehačku nalijeme do kastrůlku, přidáme parmazán a za občasného míchání svaříme, dokud se parmazán nerozpustí. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout. Přesuneme do uzavíratelné plastové misky a dáme do mrazáku
Po 30 minutách promícháme, aby směs nezmrzla v tuhou hmotu a byla pěkně nadýchaná. Zopakujeme ještě jednou. Potom přiklopíme víkem a necháme přes noc zamrazit
Bazalku, česnek a olivový olej rozmixujeme tyčovým mixérem na pesto. Do větší mísy nebo hrnce vyklopíme rajčatové pyré a přilijeme 250 ml studené vody. Přidáme pesto, dochutíme solí, pepřem a octem a dáme zhruba na půl hodiny vychladit do ledničky. Vychlazenou polévku nalijeme do talířů a na každou porci dáme kopeček parmazánové zmrzliny
Studenou rajčatovou polévku s parmazánovou zmrzlinou ozdobíme snítkou bazalky a podáváme s čerstvým pečivem.