Studená rajčatová polévka s parmazánovou zmrzlinou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
200 ml šlehačka
bazalka
8 lístků bazalka
80 g parmazán
2 lžíce olivový olej
čerstvě mletý černý pepř
2 lžíce jemný ocet
4 ks rajčatové pyré Otma

Postup přípravy receptu

  1. Parmazánovou zmrzlinu si připravíme raději den předem, aby se stihla pořádně vychladit a zmrznout. Šlehačku nalijeme do kastrůlku, přidáme parmazán a za občasného míchání svaříme, dokud se parmazán nerozpustí. Stáhneme z plotny a necháme vychladnout. Přesuneme do uzavíratelné plastové misky a dáme do mrazáku

  2. Po 30 minutách promícháme, aby směs nezmrzla v tuhou hmotu a byla pěkně nadýchaná. Zopakujeme ještě jednou. Potom přiklopíme víkem a necháme přes noc zamrazit

  3. Bazalku, česnek a olivový olej rozmixujeme tyčovým mixérem na pesto. Do větší mísy nebo hrnce vyklopíme rajčatové pyré a přilijeme 250 ml studené vody. Přidáme pesto, dochutíme solí, pepřem a octem a dáme zhruba na půl hodiny vychladit do ledničky. Vychlazenou polévku nalijeme do talířů a na každou porci dáme kopeček parmazánové zmrzliny

  4. Studenou rajčatovou polévku s parmazánovou zmrzlinou ozdobíme snítkou bazalky a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!