Zadělávané dršťky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 lžička ocet
1 lžíce petrželka
1 špetka majoránka
1 ks cibule
1 lžíce smetana
2 lžíce sádlo
1 špetka pepř
1 lžíce hladká mouka
10 dkg uzené maso
30 dkg dršťky

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky klasicky uvaříme, důkladně vypereme a pak vaříme v několika vodách, dokud se částečně nezbavíme typického pachu a také dokud dršťky nezměknou. Poslední vodu osolíme.

  2. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou. Uděláme světlejší jíšku, kterou postupně ředíme vývarem z dršek na hustou omáčku. Kdo nesnáší typický pach, částečně nahradí vývar vodou. Omáčku ochutíme solí, pepřem, majoránkou, drceným česnekem a vložíme nakrájené dršťky s kouskem nakrájeného uzeného masa nebo šunky. Povaříme. Přidám i kapku octa, mám dršťky radši mírně nakyslé. Kdo chce, může přidat smetanu nebo mléko.

  3. Zadělávané dršťky zasypeme petrželkou, pažitkou a můžeme podávat. Zadělávané dršťky jsou výborné s vařenými bramborami nebo i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!