Zadělávané dršťky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 1 lžička ocet 1 lžíce petrželka 1 špetka majoránka 1 ks cibule 1 lžíce smetana 2 lžíce sádlo 1 špetka pepř 1 lžíce hladká mouka 10 dkg uzené maso 30 dkg dršťky
Postup Zadělávané dršťky recept
Postup přípravy receptu
-
Dršťky klasicky uvaříme, důkladně vypereme a pak vaříme v několika vodách, dokud se částečně nezbavíme typického pachu a také dokud dršťky nezměknou. Poslední vodu osolíme.
Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou. Uděláme světlejší jíšku, kterou postupně ředíme vývarem z dršek na hustou omáčku. Kdo nesnáší typický pach, částečně nahradí vývar vodou. Omáčku ochutíme solí, pepřem, majoránkou, drceným česnekem a vložíme nakrájené dršťky s kouskem nakrájeného uzeného masa nebo šunky. Povaříme. Přidám i kapku octa, mám dršťky radši mírně nakyslé. Kdo chce, může přidat smetanu nebo mléko.
Zadělávané dršťky zasypeme petrželkou, pažitkou a můžeme podávat. Zadělávané dršťky jsou výborné s vařenými bramborami nebo i samotné.