Zabijačkový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 ks cibule
4 lžíce sádlo
1 ks vepřový jazyk
400 g vepřová plec
300 g vepřový bok
150 g slezina
800 g vepřový lalok
100 g vepřové ledvinky
podle chuti
8 stroužků česnek
sůl
majoránka
mletý kmín
3 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
5 lžic hladká mouka
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibule a česnek oloupeme. Cibule nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Maso a vnitřnosti podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a důkladně jej orestujeme. Pak maso zalijeme vývarem, osolíme, okořením a za stálého podlévání maso zvolna vaříme, než maso změkne.

  3. Šťávu z masa necháme vysmahnout. Zaprášíme ji moukou a opražíme. Zalijeme ji vývarem, přidáme česnek, papriku, kmín a zvolna vaříme, dokud maso zcela nezměkne.

  4. Hotový zabijačkový guláš podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!