Zabijačkový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 ks cibule 4 lžíce sádlo 1 ks vepřový jazyk 400 g vepřová plec 300 g vepřový bok 150 g slezina 800 g vepřový lalok 100 g vepřové ledvinky podle chuti 8 stroužků česnek sůl majoránka mletý kmín 3 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby 5 lžic hladká mouka hovězí vývar
Postup Zabijačkový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule a česnek oloupeme. Cibule nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Maso a vnitřnosti podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.
Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a důkladně jej orestujeme. Pak maso zalijeme vývarem, osolíme, okořením a za stálého podlévání maso zvolna vaříme, než maso změkne.
Šťávu z masa necháme vysmahnout. Zaprášíme ji moukou a opražíme. Zalijeme ji vývarem, přidáme česnek, papriku, kmín a zvolna vaříme, dokud maso zcela nezměkne.
Hotový zabijačkový guláš podáváme s čerstvým chlebem.