Barilla Spaghetti s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce nasekaná petrželka
2,5 šálky rajčatová omáčka
0,25 šálků extra panenský olivový olej
500 g Barilla Spaghetti č. 5
300 g čerstvé filé z tuňaka

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmažte na olivovém oleji filé z čerstvého tuňáka dozlatova. Ostraňte přebytečný olej a osolte dle chuti. Připravte si rajčatovou omáčku, a když je uvařená k dokonalosti, přidejte osmažené filé z tuňáka nakrájené na malé kousky spolu s velkorysou porcí nasekané petrželky

  2. Duste vše po dobu 10 minut na mírném ohni. Špagety uvařte dle návodu, rozdělte na jednotlivé porce na talíře a ozdobte porcí omáčky a tuňáka

  3. V jiné variantě tohoto receptu můžete použít rajskou omáčku (4 hrnečky) s přídavkem 230 g tuňáka v oleji nakrájeného na malé kousky. Vše promíchejte, přidejte nakrájenou směs petrželky, stroužky česneku a duste na mírném ohni po dobu 10 minut. Vše smíchejte s uvařeným špagetami

  4. Tuňák je jednou z nejvíce charakteristických ryb oblasti Středozemního moře. Historie jeho lovu je stará tisíce let. Samotné metody užívané pro lovení ryb zaznamenaly v průběhu staletí velkou řadu změn. Tradiční "Tonnara", lov tuňáka pomocí velkých sítí, byl nahrazen restauracemi a turistickými atrakcemi

  5. Přesto na Sicílii stále existují místa v blízkosti Trapani, kde můžete přihlížet klasickým lovům tuňáka: oblast Bonagia a oblast Favignana

  6. Zde se na konci jara můžete stát svědky tradičního starověkého obřadu lovení tuňáků, tzv. "Mattanza". Přes 300 kilo ryb je uloveno ve velkých sítí upevněných na lodě bez motorů. Šéf lovu zvaný "Rais? zpívá starobylé sicilské písně a rybáři plní jeho rozkazy. Lov na tuňáka je pozůstatek z archaického světa a dá se velmi těžko pochopit. Je ztělesněním tradice a pověry, boje o přežití a touhy po bohatství. Tragická, ale přesto jedinečná přehlídka

  7. Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii

  8. Pro více informací navštivte www.barilla.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!