Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
200 g brambory
majoránka
cibule
kmín
veka
150 g kroupy
sůl, pepř
hladká mouka
250 g vepřová plec
300 g vepřová játra
250 g vepřový bok
1 ks vepřové koleno
vepřové sádlo
500 g kysané zelí
1/2 ks vepřová hlava
200 g vepřové srdce
200 g vepřové ledviny

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný vepřový bok, koleno, hlavu, část jater, ledvin a srdce dáme vařit do osolené vody a vaříme, dokud maso nezměkne. Poté jej vyjmeme, obereme z kostí a společně s uvařenými vnitřnostmi rozsekáme, nebo umeleme na jemno, přidáme namočenou veku

  2. Vzniklý prejt ochutíme solí, pepřem, třeným česnekem a majoránkou, přendáme do sádlem vymazaného pekáče a upečeme v troubě do křupava

  3. Vepřovou plec a zbylé vnitřnosti nakrájíme na kostky, nasekanou cibulku zpěníme na sádle, přidáme maso, kmín, pepř, sůl a česnek a dusíme do měkka. Nakonec dochutíme majoránkou

  4. Kroupy uvaříme ve zbylém masovém vývaru, uvařené brambory rozšleháme s kouskem vepřového sádla, ochutíme česnekem, pepřem, solí, majoránkou a přidáme uvařené kroupy. Nasekanou cibulku zpěníme na kousku sádla do zlatavé barvy a poté s ním poléváme kaši

  5. Na talíř nandáme kysané zelí, pečený domácí prejt, ragú a nastavovanou kaši, vše dozdobíme opečenou cibulkou v sádle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!