Barilla Spaghetti s Puttanesca omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks červená chilli paprička
6 lžic extra panenský olivový olej
500 g Barilla Spaghetti č. 5
800 g konzervovaná drcenená rajčata bez nálevu
3 lžíce kapary ve slaném nálevu
85 g Gaeta vypeckované olivy
10 snítek čerstvá italská petrželka
6 ks ančoviček naložených v olivovém oleji

Postup přípravy receptu

  1. Ve střední soté pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte dozlatova. Přidejte scezená rajčata a duste po dobu 10 minut. Přidejte kapary, chilli papričky a olivy, vařte další 2 minuty

  2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte hrubou mořskou solí podle potřeby

  3. Petrželku nesekejte na jemno a ančovičky pokrájejte na malé kousky. Přidejte vše do omáčky, dobře promíchejte a vařte po dobu dalších 2 minut. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Špagety uvařte podle návodu

  4. Když jsou špagety uvařené, sceďte je a přidejte do omáčky. Jemně vše promíchejte, aby se špagety obalily omáčkou

  5. Barilla Spaghetti s Puttanesca omáčkou servírujte na talíře a ozdobte sekanou petrželkou

  6. Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii

  7. Pro více informací navštivte www.barilla.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!