Výtečná celerová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 kg celer (kořen)
1 kostka masox nebo zeleninový bujón
podle potřeby
1 lžička sůl
1 l vroucí voda
podle chuti
100 ml smetana
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
3 kuličky celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a oloupeme, nakrájíme na větší kostky. Stejné množství brambor oloupeme a nakrájíme na podobné kostky jako celer.Vložíme do vařící vody, přidáme koření, masox, osolíme a vaříme doměkka. Já polévku vařím v papiňáku cca 30 minut.

  2. Po dovaření vyjmeme koření a rozmixujeme - používám tyčový mixér. Přidáme smetanu, může být i zakysaná. Celerovou polévku prohřejeme a případně dochutíme podle potřeby.

  3. Tato celerová polévka je krémovitá a opravdu velmi dobrá. Podáváme ji s opečeným chlebem nebo rohlíkem.

  4. Pokud vynecháme kostku masoxu a nahradíme ji zeleninovým bujónem, potom je celerová polévka vhodná i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!