Bábovka z bílého jogurtu recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g olej rozinky čokoláda kokos 200 g cukr krupice ořechy cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 200 g bílý jogurt olej na vymazání 1 balíček kypřicí prášek 1 lžíce holandské kakao 2 ks vejce (M) 200 g hladká špaldová mouka strouhanka na vysypani
Postup Bábovka z bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Vejce (velikost M) vyšleháme s cukry a lehce vmícháme jogurt a olej. Přisypeme špaldovou mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme
Jednu polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a do druhé poloviny těsta vmícháme kakao. Do těsta lze přidat i rozinky, kousky ořechů, kousky čokolády, krajený kokos na menší kousky. Kakaovou polovinu těsta také nalijeme do formy
Bábovku z bílého jogurtu pečeme v horkovzdušné troubě prvních 10 minut na 150 °C, poté teplotu přidáme na 170 °C a pečeme ještě cca 20 minut. Bábovku překontrolujeme špejlí, pokud se těsto nelepí, máme hotovo. Při spodním a horním ohřevu pečeme na 170 °C 30 minut
Bábovku z bílého jogurtu necháme vychladnout, opatrně vyklopíme a pocukrujeme.