Bábovka z bílého jogurtu recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g olej
rozinky
čokoláda
kokos
200 g cukr krupice
ořechy
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g bílý jogurt
olej na vymazání
1 balíček kypřicí prášek
1 lžíce holandské kakao
2 ks vejce (M)
200 g hladká špaldová mouka
strouhanka na vysypani

Postup přípravy receptu

  1. Vejce (velikost M) vyšleháme s cukry a lehce vmícháme jogurt a olej. Přisypeme špaldovou mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme

  2. Jednu polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a do druhé poloviny těsta vmícháme kakao. Do těsta lze přidat i rozinky, kousky ořechů, kousky čokolády, krajený kokos na menší kousky. Kakaovou polovinu těsta také nalijeme do formy

  3. Bábovku z bílého jogurtu pečeme v horkovzdušné troubě prvních 10 minut na 150 °C, poté teplotu přidáme na 170 °C a pečeme ještě cca 20 minut. Bábovku překontrolujeme špejlí, pokud se těsto nelepí, máme hotovo. Při spodním a horním ohřevu pečeme na 170 °C 30 minut

  4. Bábovku z bílého jogurtu necháme vychladnout, opatrně vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!