Výtečná marináda na maso recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
1 lžíce solamyl
1 lžička majoránka
1 lžička vegeta
1 lžička kari
1/2 - 1 lžičky mletý pepř
1/2 - 1 lžičky mletá chilii paprička
500 g kuřecí nebo krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme, česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme ostatní koření a bylinky. Všechny suroviny smícháme, vyšleháme metličkou nebo vidličkou. Do marinády naložíme lehce naklepané maso a uložíme v lednici na několik hodin, lépe ale do druhého dne

  2. Maso v marinádě opékáme poměrně zprudka na oleji, pokud zbyla marináda, přidáváme jí na maso ještě v průběhu pečení

  3. Marinované maso výtečně chutná položené na plátku čerstvého chleba, obložené sterilovanou okurkou nebo jinou zeleninou

  4. Postup je na marinádu pro přibližně 500 g masa. Můžeme použít i maso vepřové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!