Listoví šnečci s caprese salátem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 5 plátků šunka 2 ks rajče 5 lístků bazalka 1 ks mozzarella 1 balíček listové těsto 1 lžíce bazalkové pesto 3 střiky karamelový balzamikový ocet 5 plátků sýr leerdamer
Postup Listoví šnečci s caprese salátem
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na tenký plát, poklademe plátkovým sýrem a na to položíme šunku. Listový plát zarolujeme jako roládu a pak ho nakrájíme na jednotlivé porce - šneky
Šnečky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Šnečky vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 10 minut, dokud těsto nevyběhne a nezezlátne
Mezitím nakrájíme na plátky mozzarellu a rajčata, skládáme je na sebe a vždy mezi plátky dáme trošku bazalkového pesta a čerstvé bazalky. Caprese salátek spíchneme párátkem, dáme na talíř a nakonec zastříkáme karamelovým balzamikem
Listoví šnečci s caprese salátem podáváme jako předkrm, talíř ještě můžeme dozdobit lístky čerstvé bazalky, aby to vypadalo hezky.