Listoví šnečci s caprese salátem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

5 plátků šunka
2 ks rajče
5 lístků bazalka
1 ks mozzarella
1 balíček listové těsto
1 lžíce bazalkové pesto
3 střiky karamelový balzamikový ocet
5 plátků sýr leerdamer

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát, poklademe plátkovým sýrem a na to položíme šunku. Listový plát zarolujeme jako roládu a pak ho nakrájíme na jednotlivé porce - šneky

  2. Šnečky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Šnečky vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 10 minut, dokud těsto nevyběhne a nezezlátne

  3. Mezitím nakrájíme na plátky mozzarellu a rajčata, skládáme je na sebe a vždy mezi plátky dáme trošku bazalkového pesta a čerstvé bazalky. Caprese salátek spíchneme párátkem, dáme na talíř a nakonec zastříkáme karamelovým balzamikem

  4. Listoví šnečci s caprese salátem podáváme jako předkrm, talíř ještě můžeme dozdobit lístky čerstvé bazalky, aby to vypadalo hezky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!