Listoví šneci se slaninou a bazalkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 lžíce kečup
50 g parmazán
100 g madeland
0,5 balíčků listové těsto
1 - 2 větvičky čerstvá bazalka
sušená bazalka
100 g plátková slanina

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme na tenký plát ve tvaru obdélníku. Kečup nebo rajský protlak smícháme se sušenou bazalkou. Těsto ze dvou třetin potřeme ochuceným kečupem. Madeland spolu s parmazánem nastrouháme

  2. Na kečup nasypeme sýr a poklademe slaninou. Nakonec širší kraj ozdobené strany poklademe lístky bazalky. Zbylou třetinu potřeme rozšlehaným vejcem

  3. Širší pokladenou stranou listové těsto srolujeme. Během rolování těsto jemně utahujeme. Roládku nakrájíme na kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Listové šneky se slaninou a bazalkou potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme je dozlatova

  4. Listové šneky se slaninou a bazalkou necháme trochu nebo zcela vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!