Vynikajicí nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 ks houska
vegeta
pepř
10 dkg uzené maso
2 lžičky petrželka nebo pažitka
1 ks mladá cibulka
10 dkg vepřové mleté maso
10 dkg sýr ementálského typu

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme maso vepřové a uzené (místo uzeného může být slanina nebo zauzená uzenina), může být i hovězí nebo odřezky z kuřete či krůty.

  2. Maso umeleme a přidáme utřený česnek, vejce, namočenou housku ve vodě, nastrouhaný sýr a nasekanou zelenou petrželku nebo pažitku. Můžeme přidat i jarní cibulku. Ochutíme solí, pepřem a vegetou. Vše dobře zamícháme.

  3. Připravíme si maso vlastního výběru - telecí hruď, špičku vepřového bůčku, hovězí plát. Závitky nebo roládu pomažeme nádivkou a srolujeme. Případně naplníme kuře, krůtu.

  4. Nádivka je vynikající hlavně do mas méně výrazných jako je telecí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!