Výborný vaječný koňak recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

1/2 l rum
5 ks žloutek
1/2 l mléko
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 plechovka slazené kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

  1. Máme-li doma čerstvé mléko, nejdříve jej převaříme a dáme vychladit. Mezitím i nachystáme 3 čisté 0,5 l skleněné lahve nebo jakékoliv jiné nádoby

  2. Vanilkový a moučkový cukr nasypeme do mixéru, přidáme žloutky a 30 minut šleháme. Do vyšlehané směsi přidáme kondenzované mléko, vychlazené převařené mléko, rum a ještě chvíli šleháme

  3. Hotový výborný vaječný koňak rozlijeme do lahví a pečlivě uzavřeme. Uchováváme v lednici a podle chuti pomalu upíjíme. Z této dávky vyrobíme 3 lahve vaječného koňaku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!