Rajčatová omáčka s čerstvou bazalkou recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
15 lístků bazalka
chilli paprička
2 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
8 ks šťavnaté rajče

Postup přípravy receptu

  1. Větší rajčata opláchneme a překrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bazalku opláchneme a natrháme na kousky

  2. Do hrnce vložíme všechny suroviny - nakrájená rajčata, česnek, olej, podle chuti pálivou papričku, sůl, pepř a natrhanou bazalku

  3. Hrnec se všemi surovinami vaříme asi 20 - 30 minut do rozvaření rajčat. Vše procedíme přes sítko, abychom omáčku zbavili slupek a semínek z rajčat

  4. Rajčatovou omáčkou s čerstvou bazalkou přeléváme druhy těstovin, které nám chutnají.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!