Rajčatová omáčka s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
2 ks cuketa
1 - 2 špetky bazalka
1 - 2 špetky oregano
2 lžíce olivový olej
500 ml rajčatové pyré
1 svazek jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Celý svazek jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme. Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na drobnější kostičky. Já použila do receptu bylinky sušené, ale mohou být samozřejmě i čerstvé, jen je jemně nasekáme

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a nejprve osmahneme cibulku. Poté vsypeme cuketu, osolíme a na mírném ohni necháme povolit a pustit vodu. Mezitím nám cuketa už začne měknout. Stačí ji opravdu jen pár minut podusit (cca 5 - 10 minut), aby zůstala al dente. Poté přilijeme rajčatový protlak, přidáme prolisovaný česnek, bylinky a necháme 3 - 4 minuty probublat. Kdyby byla omáčka příliš hustá, zředíme ji před probubláváním trochou vody. Rajčatovou omáčku s cuketou podle potřeby dosolíme a můžeme podávat

  3. Rajčatovou omáčku s cuketou podáváme s těstovinami jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!