Výborný nakládaný hermelín recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 paličky česnek
2 špetky sůl
0 ks cibule
5 ks hermelín
3 lístky bobkový list
5 kuliček nové koření
1 lžička chilli koření
0 ks červená cibule
2 lžičky mletá sladká paprika
10 kuliček celý černý pepř
2 ks sušená chilli paprička
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme rozmačkaný česnek se solí, sladkou paprikou a chilli. Tři stroužky česneku ponecháme v celku na později. Hermelíny podélně rozkrojíme a z obou stran potřeme připravenou česnekovou čalamádou. Do každého hermelínu přidáme pár plátků na kolečka nakrájené cibule. Obě půlky hermelínu k sobě pevně přiložíme.

  2. Na dno sklenice dáme trochu cibule (oba druhy) a na ni položíme první hermelín. Přidáme pár kuliček pepře, nového koření a na vrch další dávku cibule. S vrstvením takto pokračujeme až do konce. Podél hermelínů zasuneme chilli papričky, stroužky česneku a bobkové listy.

  3. Po naplnění sklenice přelijeme hermelíny olejem. I ten vrchní hermelín musí být celý ponořený! Sklenici zavřeme a snažíme se zbavit případných vzduchových bublin (jemné údery na sklenici). Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za 5 dní můžeme podávat.

  4. Výborný nakládaný hermelín podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!