Výborný korpus na čokoládový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
140 g máslo
100 ml mléko
100 g čokoláda na vaření
200 g cukr krystal
2 lžičky mletá skořice
200 g polohrubá mouka
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
50 ml silná káva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme v kávě, aby nám vznikla hladká hmota. Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku smíchanou s kypřícím práškem a skořicí. Potom zašleháme čokoládu rozmíchanou v kávě a nakonec mléko. Klíčem k nadýchanému korpusu je trpělivost při zašlehávání mouky. Dejte si tu práci a zašlehávejte po lžících, ne větší množství.

  2. Ušlehaný korpus pečeme v tukem vymazané a moukou vysypané formě při 180 °C asi 40 minut. Zkoušíme špejlí, jestli je už korpus upečený.

  3. Výborný korpus na čokoládový dort můžeme ozdobit jakýkoliv krémem podle chuti. Já připravuji čokoládový krém, který nakonec ještě posypu holandským kakaem. Pro milovníky čokolády je tato varianta neodolatelná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!