Výborný korpus na čokoládový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 140 g máslo 100 ml mléko 100 g čokoláda na vaření 200 g cukr krystal 2 lžičky mletá skořice 200 g polohrubá mouka 2 lžičky kypřící prášek do pečiva 50 ml silná káva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Výborný korpus na čokoládový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozpustíme v kávě, aby nám vznikla hladká hmota. Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku smíchanou s kypřícím práškem a skořicí. Potom zašleháme čokoládu rozmíchanou v kávě a nakonec mléko. Klíčem k nadýchanému korpusu je trpělivost při zašlehávání mouky. Dejte si tu práci a zašlehávejte po lžících, ne větší množství.
Ušlehaný korpus pečeme v tukem vymazané a moukou vysypané formě při 180 °C asi 40 minut. Zkoušíme špejlí, jestli je už korpus upečený.
Výborný korpus na čokoládový dort můžeme ozdobit jakýkoliv krémem podle chuti. Já připravuji čokoládový krém, který nakonec ještě posypu holandským kakaem. Pro milovníky čokolády je tato varianta neodolatelná.