Výborný domácí vlašský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
2 ks cibule
0.5 ks celer
200 g majonéza
2 ks mrkev
0.5 ks petržel
2-3 ks sterilované okurky
250 g sterilovaný hrášek
300 g šunkový salám
podle chuti
sůl
ocet
hořčice
worcesterská omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme doměkka. Zeleninu scedíme a po vychladnutí nakrájíme na kostičky.

  2. Studené brambory, oloupaný salám a okurky nakrájíme na nudličky, přidáme okapaný hrášek, drobně nasekanou cibuli a kořenovou zeleninu. Všechny suroviny dobře promícháme a spojíme s majonézou. Osolíme, opepříme, dochutíme worcestrem, octem a hořčicí. Domácí vlašský salát necháme v chladu uležet.

  3. Výborný domácí vlašský salát podáváme s pečivem na svačinu, večeři apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!