Hrachová kaše s cibulkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
majoránka
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
mletý pepř
250 g půlený žlutý hrách

Postup přípravy receptu

  1. Hrách namočíme nejlépe přes noc do vody a v téže vodě na druhý den uvaříme doměkka

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme lžíci sádla a necháme na něm cibuli zezlátnout

  3. Z uvařeného hrachu slijeme vodu, kterou si necháme stranou. Hrách ručním mixérem rozmixujeme na kaši. Podle potřeby naředíme scezenou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Polovinu cibulky si necháme na ozdobu a zbytek vmícháme do kaše

  4. Hrachovou kaši s cibulkou na talíři posypeme uschovanou cibulkou a podáváme se sterilovanou okurkou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!