Výborný čokoládový máslový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
100 g máslo
250 smetana
80 g cukr krupice
120 g čokoláda na vaření
50 g holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu s cukrem a kakaem svaříme za stálého míchání. Jakmile se objeví první bublinka varu, odstavíme a nalámeme do ní čokoládu, kterou mícháním necháme rozpustit. Čím kvalitnější čokoládu použijeme, tím bude krém čokoládovější. Necháme vychladnout a vložíme do lednice minimálně na 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.

  2. Po vytažení z lednice necháme směs 15 minut při pokojové teplotě povolit. Stejně necháme povolit také máslo, které nakrájíme na malé kostičky.

  3. Začneme šlehat svařenou smetanu, když začne být vláčná a bez tuhých hrudek, postupně přidáváme máslo a šleháme do pěny. To může trvat i 10 minut. Krém by měl být nadýchaný s drobnými bublinkami vzduchu.

  4. Čokoládový máslový krém uchováváme v lednici, před plněním jej necháme chvilku povolit. Při použití cukrářského sáčku je dobré sáček zabalit do utěrky, tak aby se zamezilo ohřívání krému rukou, krém velmi snadno měkne. Čokoládový krém podle tohoto receptu je vhodný do trubiček, makronek, laskonek apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!