Výborné kedlubnové zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
600 g kedlubna
podle chuti
cukr
sůl
ocet
kmín
podle potřeby
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme, opláchneme ve studené vodě a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno.

  2. Olej nebo sádlo zahřejeme v kastrolu, přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zpěnit. Na cibuli vložíme nastrouhané kedlubny, osolíme, okmínujeme, podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.

  3. V malé kastrolku opět zahřejeme olej nebo sádlo, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou potom přidáme k měkkým kedlubnám a kedlubnové zelí ještě chvíli povaříme. Nakonec podle chuti přílohu přisladíme a okyselíme.

  4. Výborné kedlubnové zelí podáváme jako přílohu k různě připraveným masům a knedlíkům nebo bramborám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!