Kuřecí jehly na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 špetky sůl bazalka 1 - 2 ks klobása olivový olej 2 špetky mletý bílý pepř 1 ks zelená paprika 300 g kuřecí maso 2 ks střední cibule 1/2 kelímku zakysaná smetana nebo jogurt bylinková sůl 1 ks okurek 1 lžíce jemná hořčice
Postup Kuřecí jehly na grilu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájené na větší kostky si den předem naložíme do marinády vymíchané z hořčice, smetany, soli a pepře
Okurek omyjeme, osušíme a nakrájíme na hrubší kolečka, stejně tak klobásku. Papriku po očištění nakrájíme na větší kousky, cibuli na čtvrtky
Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, pak jednotlivé kousky střídavě napichujeme na grilovací jehly a klademe na gril
Kuřecí jehly grilujeme ze všech stran, celkově jsou hotové asi za 20 minut. Během grilování můžeme potírat marinádou vymíchanou z trochu bylinkové soli, bazalky a olivového oleje
Kuřecí jehly podáváme hned po vyjmutí z grilu s chlebem a hořčicí. Zapíjíme pivem.