Kuřecí jehly na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 špetky sůl
bazalka
1 - 2 ks klobása
olivový olej
2 špetky mletý bílý pepř
1 ks zelená paprika
300 g kuřecí maso
2 ks střední cibule
1/2 kelímku zakysaná smetana nebo jogurt
bylinková sůl
1 ks okurek
1 lžíce jemná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájené na větší kostky si den předem naložíme do marinády vymíchané z hořčice, smetany, soli a pepře

  2. Okurek omyjeme, osušíme a nakrájíme na hrubší kolečka, stejně tak klobásku. Papriku po očištění nakrájíme na větší kousky, cibuli na čtvrtky

  3. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, pak jednotlivé kousky střídavě napichujeme na grilovací jehly a klademe na gril

  4. Kuřecí jehly grilujeme ze všech stran, celkově jsou hotové asi za 20 minut. Během grilování můžeme potírat marinádou vymíchanou z trochu bylinkové soli, bazalky a olivového oleje

  5. Kuřecí jehly podáváme hned po vyjmutí z grilu s chlebem a hořčicí. Zapíjíme pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!