Výborná žemlovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g cukr 5 ks vejce 100 g máslo 5 cl rum 0 l mléko 5 ks jablko 5 ks žemle podle chuti rozinky vanilka mletá skořice citronová kůra podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Výborná žemlovka recept
Postup přípravy receptu
-
Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Jablka nakrájíme rovněž na plátky, pokapeme je rumem, okořeníme skořicí, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme rozinky a necháme odležet.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, ochutíme vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou a lehce smícháme s navlhčenými žemlemi a jablky. Nakonec do směsi přimícháme tuhý sníh z bílků.
Žemlovku pečeme 30 minut v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě nebo pekáči.
Výbornou žemlovku ihned po dopečení podáváme.