Výborná žemlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
5 ks vejce
100 g máslo
5 cl rum
0 l mléko
5 ks jablko
5 ks žemle
podle chuti
rozinky
vanilka
mletá skořice
citronová kůra
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Jablka nakrájíme rovněž na plátky, pokapeme je rumem, okořeníme skořicí, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme rozinky a necháme odležet.

  2. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, ochutíme vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou a lehce smícháme s navlhčenými žemlemi a jablky. Nakonec do směsi přimícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Žemlovku pečeme 30 minut v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě nebo pekáči.

  4. Výbornou žemlovku ihned po dopečení podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!