Výborná vepřová plec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 stroužků česnek 1 ks cibule 2 ks mrkev 1 lžíce rajčatový protlak 1 kg vepřová plec podle potřeby sůl petrželka tymián rozmarýn vývar z kostí žampiony mletý pepř hladká mouka anglická slanina olej na smažení
Postup Výborná vepřová plec recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Česnek nasekáme, cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka. Ořech vepřové plece osolíme a opepříme a hustě obalíme v česneku. Poprášíme ho hladkou moukou a ze všech stran důkladně opečeme na oleji.
Orestované maso vyjmeme a na zbylém oleji orestujeme mrkve a cibuli. Přidáme po lžících rajský protlak, tymián, rozmarýn a petrželku. Krátce osmahneme a maso vložíme zpět. Vepřovou plec přikryjeme a za občasného podlévání vývarem pečeme doměkka. Mezitím si pokrájíme kousek anglické slaniny a orestujeme ji spolu s plátky žampionů.
Upečené maso nakrájíme na porce, omáčku propasírujeme. Upravíme její konzistenci. Buď zahustíme nebo rozředíme. Přidáme do ní slaninu se žampiony.
Výbornou vepřovou plec s omáčkou podáváme s bramborovými knedlíky.