Výborná vepřová plec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 lžíce rajčatový protlak
1 kg vepřová plec
podle potřeby
sůl
petrželka
tymián
rozmarýn
vývar z kostí
žampiony
mletý pepř
hladká mouka
anglická slanina
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Česnek nasekáme, cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka. Ořech vepřové plece osolíme a opepříme a hustě obalíme v česneku. Poprášíme ho hladkou moukou a ze všech stran důkladně opečeme na oleji.

  2. Orestované maso vyjmeme a na zbylém oleji orestujeme mrkve a cibuli. Přidáme po lžících rajský protlak, tymián, rozmarýn a petrželku. Krátce osmahneme a maso vložíme zpět. Vepřovou plec přikryjeme a za občasného podlévání vývarem pečeme doměkka. Mezitím si pokrájíme kousek anglické slaniny a orestujeme ji spolu s plátky žampionů.

  3. Upečené maso nakrájíme na porce, omáčku propasírujeme. Upravíme její konzistenci. Buď zahustíme nebo rozředíme. Přidáme do ní slaninu se žampiony.

  4. Výbornou vepřovou plec s omáčkou podáváme s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!