Výborná šlehačková bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
4 ks vejce
1 lžíce rum
mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
tuk na vymazání
1 kelímek smetana ke šlehání
mouka na vysypání
Postup Výborná šlehačková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme do větší mísy. K mouce přisypeme cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše promícháme, přilijeme smetanu ke šlehání, podle potřeby mléko, žloutky a rum. Vymícháme těsto, do kterého nakonec přidáme i sníh vyšlehaný z bílků
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme, vlijeme šlehačkové těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut
Šlehačková bábovka podle tohoto receptu je opravdu výborná. Po nakrájení jí málokdo odolá. Podle chuti bábovku ještě sypeme moučkovým cukrem.