Výborná rajčatová omáčka na pizzu recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

4 lžičky cukr
3 stroužky česnek
1 lžička sůl
800 - 1000 g rajčata
2 ks šalotka
2 lžíce olivový olej
120 ml zeleninový vývar
1 lžička sušené oregano
1/2 lžičky sušený tymián
1 - 2 špetky mletý barevný pepř
1 lžička sušená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a poté oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek taktéž

  2. V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 - 5 minut. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět. Přilijeme vývar, případně jen vodu, vsypeme rajčata, přidáme sůl, pepř, oregano, bazalku, tymián a polovinu množství cukru. Směs na rajčatovou omáčku vaříme cca 30 minut za občasného promíchání (bez pokličky)

  3. Nakonec rajčatovou omáčku lehce rozmixujeme ponorným mixerem. V omáčce nejsou na škodu kousky rajčat. Podle potřeby ještě dochutíme a dosladíme

  4. Rajčatovou omáčkou potíráme pizzu, ale hodí se i na přípravu jiných pokrmů, na těstoviny apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!