Výborná rajčatová omáčka na pizzu recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 4 lžičky cukr 3 stroužky česnek 1 lžička sůl 800 - 1000 g rajčata 2 ks šalotka 2 lžíce olivový olej 120 ml zeleninový vývar 1 lžička sušené oregano 1/2 lžičky sušený tymián 1 - 2 špetky mletý barevný pepř 1 lžička sušená bazalka
Postup Výborná rajčatová omáčka na pizzu
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a poté oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek taktéž
V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 - 5 minut. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět. Přilijeme vývar, případně jen vodu, vsypeme rajčata, přidáme sůl, pepř, oregano, bazalku, tymián a polovinu množství cukru. Směs na rajčatovou omáčku vaříme cca 30 minut za občasného promíchání (bez pokličky)
Nakonec rajčatovou omáčku lehce rozmixujeme ponorným mixerem. V omáčce nejsou na škodu kousky rajčat. Podle potřeby ještě dochutíme a dosladíme
Rajčatovou omáčkou potíráme pizzu, ale hodí se i na přípravu jiných pokrmů, na těstoviny apod.