Uzený vepřový ocásek se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
vývar
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 ks mrkev
1 ks petržel
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 lžička hladká mouka
3 řapíky řapíkatý celer
10 kuliček celý černý pepř
1 ks uzený ocásek

Postup přípravy receptu

  1. Uzený vepřový ocásek očistíme, omyjeme a uvaříme v nesolené vodě s kořením do poloměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Celer, mrkev a petržel očistíme a překrojíme na poloviny. Stroužky česneku sloupneme a necháme v celku

  2. Poloměkké maso vyjmeme, vývar scedíme, ale nevyléváme, budeme ho potřebovat na další přípravu pokrmu. Uzený ocásek vložíme do sádlem vymazaného pekáče, přidáme celer, mrkev, petržel, cibuli a 2 - 3 stroužky česneku. Vše podlijeme vývarem a pečeme ve středně horké troubě za občasného podlévání vývarem doměkka. Měkké maso a zeleninu vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a krátce povaříme

  3. Pečený uzený vepřový ocásek rozdělíme na porce, obložíme zeleninou, přelijeme sosem a podáváme. Vhodnou přílohou je čočka vařená v uzeném vývaru nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!