Výborná křenová omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 kostka vývar 150 g máslo 200 ml mléko 2 ks cibule 200 ml smetana 600 ml voda 120 - 200 g křen 1 lžička mletý pepř 3 lžíce hladká mouka
Postup Výborná křenová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na másle opečeme nadrobno nakrájenou cibulku do zesklovatění. Zasypeme hladkou moukou. Osmahneme a zalijeme vodou s mlékem, do které vložíme kostičku vývaru. Povaříme tak kolem 15 minut, aby cibulka změkla. Pokud by někomu vadila, lze použít ponorný mixér
Nakonec křenovou omáčku zalijeme smetanou na vaření, ochutíme solí a pepřem a povaříme 2 minuty. Vypneme, přidáme nastrouhaný čerstvý křen podle chuti. Lze použít i ze sklenice, ten je nutno předem vymačkat
Výbornou křenovou omáčku doporučuji podávat s houskovým knedlíkem a uzeným masem
Foto: Shutterstock.com