Výborná křenová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 kostka vývar
150 g máslo
200 ml mléko
2 ks cibule
200 ml smetana
600 ml voda
120 - 200 g křen
1 lžička mletý pepř
3 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle opečeme nadrobno nakrájenou cibulku do zesklovatění. Zasypeme hladkou moukou. Osmahneme a zalijeme vodou s mlékem, do které vložíme kostičku vývaru. Povaříme tak kolem 15 minut, aby cibulka změkla. Pokud by někomu vadila, lze použít ponorný mixér

  2. Nakonec křenovou omáčku zalijeme smetanou na vaření, ochutíme solí a pepřem a povaříme 2 minuty. Vypneme, přidáme nastrouhaný čerstvý křen podle chuti. Lze použít i ze sklenice, ten je nutno předem vymačkat

  3. Výbornou křenovou omáčku doporučuji podávat s houskovým knedlíkem a uzeným masem

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!