Luxusní jahodový cheesecake recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

150 g máslo
1 hrneček voda
200 g jahody
300 g jahody
150 g cukr moučka
2 balíčky želatina
3 lžíce cukr krystal
400 g mascarpone
400 g máslové sušenky
1 kelímek smetana 33%
1 ks zmrzlinový kornout

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si formu o průměru cca 24 cm. V mixéru rozmixujeme 400 g sušenek do hladka, vsypeme do misky, přidáme 150 g rozpuštěného másla a dobře promícháme. Necháme chvíli v lednici zatuhnout a poté směsí vysypeme dno formy. Směs dobře uhladíme a vtlačíme i do rohů formy

  2. Po obvodu sušenkové směsi pak vyložíme formu celými jahodami pokrájenými na půlky. Poté vložíme do mixéru asi 400 g sýru mascarpone, přidáme jednu sladkou smetanu ke šlehání, 150 g moučkového cukru a jeden balíček želatiny rozmíchaný ve vodě. Vše smícháme v mixéru na hladkou a litou směs. Nalijeme ji do formy na směs sušenek a pokladené jahody. Vložíme do lednice a necháme dvě hodiny v chladu

  3. Mezitím si připravíme jahodové pyré - asi 300 g celých nebo pokrájených jahod povaříme s cukrem, poté přidáme balíček želatiny, vmícháme a necháme vychladnout. Po vychladnutí nalijeme na dort, který jsme mezitím měli v lednici

  4. Jahodový cheesecake necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Druhý den, po zatuhnutí, položíme na dort velký zmrzlinový kornout naplněný celými jahodami, nazdobíme do efektu rozsypaných jahod nebo podle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!