Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
20 g máslo
máslo
1 lžíce cibule
2 snítky tymián
1 snítka rozmarýn
0,5 ks citron
200 g mrkev
1 lžička petržel
1 ks chilli papričky
1 ks šalotka
2 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
smetana ke šlehání 35%
600 g jelení hřbet bez kosti
400 g lesní směs Bonduelle

Postup přípravy receptu

  1. Jelení hřbet je třeba zbavit tenké blány na povrchu. Takto očištěný hřbet naporcujeme, potřeme olivovým olejem a proložíme trhnutým tymiánem. Maso necháme odležet a zabalíme do potravinářské fólie a vytvarujeme do válečku

  2. Hřbet opečeme na grilu nebo steakové pánvi a to po všech stranách na požadovanou propečenost. Maso je třeba nechat před servírováním odpočinout a po té teprve krájet

  3. Na másle orestujeme šalotku, přidáme plátky česneku a směs hub. Osolíme a opepříme, před koncem tepelné úpravy přidáme nasekanou petržel a chilli papričky. Servírujeme dochucené rozmarýnem a šťávou z citronů

  4. Karotku nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě uvaříme do měkka asi 20 minut. Na másle zpěníme šalotku. Poté vsypeme do mixovací nádoby, přidáme uvařenou karotku smetanu, sůl, kousek másla a vše rozmixujeme do hladka

  5. Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou servírujeme jako hlavní chod k různým příležitostem

  6. Recept od šéfkuchaře Lukáše Uhera, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz

  7. Uher Lukáš - předseda severočeské asociace AKČ ČR, šéfkuchař Hotel a restaurace Větruše Ústí n.L.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!