Grilovaný kapr s bylinkami a česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
4 lžíce petrželka
3 lžíce citronová šťáva
4 ks kapří podkovy
4 lžíce ostrá zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme, zbavíme šupin a nakrájíme na podkovy. Podkovy opláchneme proudem studené voedy, osušíme, potřeme utřeným česnekem se solí, ostrou zeleninovou směsí, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme petrželí a necháme asi hodinu marinovat

  2. Marinované podkovy z kapra grilujeme při střední teplotě asi 8 minut z každé strany

  3. Grilovaného kapra s bylinkami a česnekem podáváme s pečenými brambory nebo zeleninou

  4. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!