Vrstvená bábovka a tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g máslo
300 ml mléko
2 lžičky prášek do pečiva
150 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
těsto 1
1-2 lžíce kakao
2 lžíce mléko
náplň 1
100 ml mléko
250 g tvaroh
cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
náplň 2
meruňky
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným promícháním všech surovin (tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a smetana nebo mléko).

  2. Stejným způsobem připravíme z uvedených ingrediencí těsto. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme kakaem a vmícháme 2 lžíce smetany nebo mléka.

  3. Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdříve polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme půlky meruněk (kompotované nebo čerstvé bez pecek) a zakryjeme zbytkem kakaového těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta.

  4. Formu s vrstvenou bábovkou vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečeme asi 60 minut, vyzkoušíme špejlí, zda máme hotovo.

  5. Upečenou vrstvenou bábovku s tvarohem necháme ve formě vychladnout, až potom vyklopíme, pocukrujeme, nakrájíme na dílky a podáváme.

  6. Na vejce jsem v ingrediencích nezapomněla, opravdu tam žádné nepatří.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!