Sladký mazanec z pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 lžíce rum
1 ks žloutek
250 ml mléko
5 lžic cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
25 g mandlové plátky
500 g polohrubá mouka
1 lžička pomerančová kůra
80 g kandované ovoce
125 g Hera
1 lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vlijeme mléko i rozpuštěný tuk. Přidáme žloutek a oba druhy cukru. Vše zasypeme moukou a na jednu stranu nasypeme sůl a na druhou droždí. Pekárnu zapneme na program klasik (1) a zvolíme světlou kůrku. Během hnětení můžeme stěrkou setřít případné nánosy na stěnách

  2. Kandované ovoce zalijeme rumem a posypeme pomerančovou kůrou, plátky mandlí ještě rozkrájíme na poloviny. Na poslední hnětení, zazní zvukový signál (cinknutí), přidáme do pekárny kandované ovoce a mandle. Tímto máme hotovo

  3. Upečený sladký mazanec z pekárny necháme v pekárně částečně vychladnout a pak ho opatrně vyklopíme. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!