Voňavý jablečný koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

220 g máslo
1 lžička mletá skořice
260 g polohrubá mouka
200 g třtinový cukr
náplň
1 kg jablko
1 ks citron
1 lžička mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si velkou mísu, ve které důkladně promícháme mouku, cukr a mletou skořici. Přidáme změklé a na kousky rozkrájené máslo a pomocí prstů zpracujeme sypkou drobenku.

  2. Dvě třetiny vzniklé drobenky natlačíme na dno a boky kulaté formy o průměru 22 cm.

  3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na velmi tenké plátky, aby se nám dobře propekly. V míse smícháme jablíčka se zbylou skořicí a pokapeme je citronovou šťávou. Použijeme 1,5 kg čisté váhy jablek (po očištění)

  4. Jablíčka vyskládáme do formy na těsto a posypeme zbytkem drobenky.

  5. Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme připravený jablečný koláč a pečeme zhruba 70 minut.

  6. Voňavý jablečný koláč servírujeme vychladlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!