Růžové dortíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

100 g máslo
1 lžíce rum
1 lžíce rum
2 ks žloutek
125 ml voda
2 ks bílek
200 g cukr krupice
50 g cukr moučka
200 g cukr moučka
1/2 lžičky citronová kůra
1 lžička citronová kůra
200 g polohrubá mouka
100 g loupané mandle
100 g lískové oříšky
1 lžíce instantní káva
kandované ovoce (třešně)
3 lžíce griotka (višňový sirup)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, máslo a žloutky utřeme do světlé pěny. Přidáme mouku smíchanou s citronovou kůrou a vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout

  2. Pak z těsta vyválíme tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatožluta. Pečlivě hlídáme!

  3. Cukr svaříme s vodou na nit (asi 5 minut), přidáme kávu, mleté ořechy i mandle, rum i citronovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Náplní spojujeme vždy dvě kolečka k sobě

  4. Cukr vymícháme s rumem a griotkou (sirupem) na lesklou kašičku bez hrudek. Růžovou polevou přelijeme naplněné dortíčky a ozdobíme je kouskem kandovaného ovoce (polovinou kandované třešně)

  5. Růžové dortíčky (asi 45 - 50ks) skladujeme v chladnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!