Růžičková kapusta z páry recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1/4 lžičky sůl
75 g máslo
1 ks citron
12 ks malá hlavička kapusty

Postup přípravy receptu

  1. Z citronu oloupeme zdobítkem kůru tak, aby vytvořila dlouhé a tenké snítky. Ze zbytku citronu vymačkáme šťávu

  2. Z jednotlivých hlaviček kapusty odřízneme spodní část a každou hlavičku napříč nařízneme. Hlavičky kapusty vaříme v páře asi 10 minut, dokud nezměknou

  3. Mezitím rozpustíme v pánvi na mírném ohni máslo. Máslo osolíme a mícháme, až se zbarví dozlatova ale jen lehce, aby nezhořklo

  4. Do osoleného másla přidáme citronovou šťávu a kůru, poté do směsi vmícháme uvařené kapustičky. Zeleninu ještě zlehka osmahneme, občas ji opatrně zamícháme

  5. Hotové kapustičky podáváme na předehřátých malých talířcích nebo mističkách, aby předkrm nevychladl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!