Vitamínový salát z červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg červená řepa
nálev
4 lžíce olej
2 lžíce ocet
2 lžíce hořčice
4 lžičky voda
podle chuti
sůl
křen
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu vaříme 35 minut. Mám to vyzkoušeno. Necháme vychladnout a potom nastrouháme na tzv. velká oka.

  2. Na nálev smícháme olej, vodu, ocet, hořčici, sůl, pepř, křen a rozmixujeme. Sůl, pepř a křen přidáme podle chuti. Hotový nálev nalijeme na červenou řepu a zamícháme. Připravený salát necháme v lednici vychladit.

  3. Vitamínový salát z červené řepy je vynikající jako příloha k bramborám, rýži nebo těstovinám. U nás se používá také k obloženému chlebu nebo párku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!