Pražma na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 větvičky rozmarýn
1 - 2 ks citron
100 ml olivový olej
1 špetka mletá sladká paprika
mletý černý pepř
4 ks pražma

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a do kůže uděláme ostrým nožem několik šikmých zářezů. Citron nakrájíme na plátky. Olivový olej promícháme s paprikou

  2. Celou rybu, včetně dutiny břišní, řádně potřeme olejem, osolíme a opepříme. Každou pražmu naplníme 2 plátky citronu, větvičkou rozmarýnu a pevně uzavřeme do alobalu. Takto připravené ryby necháme několik hodin odležet v chladu

  3. Alobalové balíčky s rybou grilujeme při střední teplotě z každé strany přibližně 10 - 15 minut

  4. Grilovanou pražmu podáváme se zeleninovými saláty, omáčkami a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!