Pražma s celerovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
2 lžíce máslo
1 ks brambory
300 g celer
olivový olej
mletý bílý pepř
citronová šťáva
1 snítka petrželová nať
čerstvá pažitka
1 hrst čerstvá pažitka
80 - 100 ml smetana 30%
2 ks pražma královská

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme, zbavíme hlavy a ploutví a připravíme z nich 4 filety s kůží. Kůži na každém filetu asi 2 - 3x nařízneme a z každé strany osolíme a opepříme. Na malém množství horkého olivového oleje pečeme filety kůží dolů dozlatova. Pak přidáme máslo (filety neobracíme), teplotu zmírníme a za stálého přelévání rozpuštěným a zpěněným máslem filety pečeme, dokud maso nezbělá. Ke konci pečení vše ochutíme několika kapkami citronové šťávy a nasekanou pažitkou

  2. Připravíme si celerové pyré. Celer a bramboru oloupeme, nastrouháme nahrubo a uvaříme se snítkou petržele v osolené vodě doměkka. Pak celer slijeme, petrželku odstraníme, přidáme máslo, sůl a pažitku a za stálého mixování a přilévání smetany připravíme hladké pyré

  3. Pečenou pražmu rozdělíme na porce, obložíme celerovým pyré, pokapeme výpekem a podáváme. Pražma s celerovým pyré je pokrmem vhodným i pro slavnostní příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!