Vídeňská bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
250 g cukr
4 ks vejce
250 g máslo
50-60 ml mléko
100 g rozinky
50 g mandle
0.5 balíčku vanilkový cukr
citronová kůra
350 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek
na ozdobu
vanilkový moučkový cukr
Postup Vídeňská bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřeme do pěny, střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru a mléko (dáme ho jen tolik, aby těsto bylo husté a šlo těžko od vařečky). Přidáme rozinky, mandle a vypracujeme těsto.
Bábovkovou formu dobře vymažeme a přidáme vypracované těsto.
Pečeme ve spodní části trouby při 160°C asi 50 - 60 minut.
Po vyklopení z formy sypeme moučkovým cukrem.