Vepřový steak s cibulovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
hladká mouka
1 plátek vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a dáme na pánev do rozpáleného oleje. Maso naklepeme, osolíme a opepříme a dáme k cibuli do pánve. Opečeme z každé strany několik minut

  2. Maso lehce podlijeme vodou. Pánev přiklopíme a dusíme asi 30 minut. Pak maso vyjmeme. Cibuli dáme do cedníku nebo pasírovače a propasírujeme zpátky do pánve. Zaprášíme moukou a promícháme, rozředíme vodou. Maso vrátíme zpátky a vaříme ještě 20 minut, nebo tak dlouho, dokud nebude maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, vaříme v odklopené pánvi, aby se přebytečná voda odpařilo. Pokud je naopak moc hustá, trochu vody přidáme

  3. Vepřový steak s cibulovou omáčkou podáváme s hranolky nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!