Vepřový řízek v bramborákovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 plátků vepřová krkovice
těsto
3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
500 g brambory
majoránka
4 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Nastrouhané brambory lehce vyždímáme a promícháme s vejcem, hladkou nebo polohrubou moukou, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

  2. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme nejprve v mouce a potom v bramborákovém těstíčku.

  3. Obalené řízky ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Ze zbytku těstíčka si můžeme udělat bramboráčky. Usmažené řízky nezapomene ukládat na sací ubrousek.

  4. Vepřové řízky v bramborákovém těstíčku podáváme se zeleninovou oblohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!