César salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

česnek
sůl
2 ks vejce
30 g parmazán
olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
1 hlávka hlávkový salát
mletý černý pepř
3 plátky bílý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Chléb si nakrájíme na malé kostičky, které na rozehřátém oleji spolu s oloupaným a nakrájeným česnekem osmažíme dokřupava, potom je osušíme na papírovém ubrousku, abychom odstranili přebytečný tuk

  2. Omytý salát natrháme na malé kousky, v míse ho zalijeme olejem, přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a promícháme

  3. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Vejce nakrájíme na čtvrtky a přidáme do salátu i s opečenými krutony a parmazánem

  4. César salát už stačí jen promíchat a můžeme podávat. Zasytí i jako hlavní chod

  5. Zdroj: Vojtěch Leman


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy