Vepřový řízek s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
150 g brynza
4 ks vepřový plátek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení
kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Čisté a osušené vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekovým máslem. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.

  2. Brynzu promícháme s petrželkou a dochucenou brynzou potřeme jednu stranu řízků. Řízky přehneme a přichytíme párátkem. Plněné řízky s brynzou obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

  3. Vepřové řízky osmažíme dozlatova z obou stran a ihned necháme na sací kartě odsát od zbytečného tuku.

  4. Vepřové řízky s brynzou podáváme s bramborovou přílohou a třeba se

  5. salátem jako výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!