Il Giardino salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
100 g máslo
pažitka
1 ks cuketa
1 ks lilek
4 ks žampiony
100 ml olivový olej
150 g zakysaná smetana
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
1 ks francouzská bageta
šťáva z 1 citronu
100 ml panenský olivový olej
1 lžíce dijonská hořčice
mořská sůl
1 ks salát lollo rosso
1 ks salát lollo biondo
pepř z mlýnku

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme gril. Papriky potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a ogrilujeme, až slupka ztmavne. Potom je rychle zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a vychladnout

  2. Žampiony, cuketu a malý lilek nakrájíme na plátky a také ogrilujeme. Po ogrilování je lehce osolíme a pokapeme olivovým olejem. Dáme stranou. Zatímco se zelenina griluje, vyndáme papriky ze sáčku, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky

  3. Bagetu rozpůlíme. Obě půlky namažeme máslem, posypeme mořskou solí a lehce ogrilujeme z obou stran. Hořčici smícháme s panenským olivovým olejem a citronovou šťávou, přidáme cukr a pepř z mlýnku a sůl

  4. Salátové listy opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Promícháme je s hotovou zálivkou a rozprostřeme dokola na talíř. Přidáme grilovanou zeleninu a lžíci zakysané smetany, ozdobíme pažitkou

  5. Il Giardino salát podáváme s bagetou

  6. Zdroj: Svět na pánvi aneb Cesta za Šéfkuchařskou čepicí, vydal Smart Press, 2012

  7. Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše je odrazem jeho kariéry - každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!