Vepřový řízek na žampionech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 ks cibule
300 g žampiony
6 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
1 lžička kari koření
mletý černý pepř
na obalení
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
0 sklenek voda
tvrdý sýr
Postup Vepřový řízek na žampionech recept
Postup přípravy receptu
-
Čisté plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme (mouka, rozšlehané vejce a strouhanka). Řízky osmažíme z obou stran dozlatova a
necháme je odkapat na sací kartě.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Koření promícháme s troškou vody. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme.
Na pekáč s troškou oleje položíme nakrájenou cibuli s houbami. Na směs položíme usmažené řízky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut při 200 °C. Řízky potom posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapékáme, dokud se sýr nerozpustí.
Vepřové řízky na žampionech podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.