Vepřový řízek na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
300 g žampiony
6 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
1 lžička kari koření
mletý černý pepř
na obalení
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
0 sklenek voda
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Čisté plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme (mouka, rozšlehané vejce a strouhanka). Řízky osmažíme z obou stran dozlatova a

  2. necháme je odkapat na sací kartě.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Koření promícháme s troškou vody. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme.

  4. Na pekáč s troškou oleje položíme nakrájenou cibuli s houbami. Na směs položíme usmažené řízky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut při 200 °C. Řízky potom posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapékáme, dokud se sýr nerozpustí.

  5. Vepřové řízky na žampionech podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!