Vepřový plátek s jemnou hořčicovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 150 ml vývar 200 ml smetana 2,5 lžíce hořčice mletý pepř hladká mouka 4 plátky vepřové maso
Postup Vepřový plátek s jemnou hořčicovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso (kotleta nebo krkovice) osolíme, opepříme a obalíme v mouce
Připravené vepřové plátky opečeme z obou stran a podlijeme (voda, vývar nebo bílé víno). Přikryjeme a dusíme doměkka. Měkké maso vybereme a přikryjeme alobalem, aby drželo teplotu
Do výpeku přidáme hořčici a smetanu promíchanou s moukou. Hořčicovou omáčku vaříme asi 10 minut, přecedíme a dochutíme solí a pepřem
Vepřové plátky uložíme na talíř, přelijeme jemnou hořčicovou omáčkou a podáváme s přílohou podle chuti.