Vepřový plátek s jemnou hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
150 ml vývar
200 ml smetana
2,5 lžíce hořčice
mletý pepř
hladká mouka
4 plátky vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso (kotleta nebo krkovice) osolíme, opepříme a obalíme v mouce

  2. Připravené vepřové plátky opečeme z obou stran a podlijeme (voda, vývar nebo bílé víno). Přikryjeme a dusíme doměkka. Měkké maso vybereme a přikryjeme alobalem, aby drželo teplotu

  3. Do výpeku přidáme hořčici a smetanu promíchanou s moukou. Hořčicovou omáčku vaříme asi 10 minut, přecedíme a dochutíme solí a pepřem

  4. Vepřové plátky uložíme na talíř, přelijeme jemnou hořčicovou omáčkou a podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!