Bramborové pekáčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 - 2 ks vejce
1 kg brambory
200 g salám
polohrubá mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Druhý den je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nahrubo nastrouháme i salám a dáme ho k bramborám. Přidáme celé vejce, osolíme, opepříme a doplníme polohrubou moukou tak, aby vzniklo těsto, které půjde vyválet

  2. Z těsta tvoříme placky, které opékáme po obou stranách na plotně nebo na suché pánvi

  3. Bramborové pekáčky po upečení omastíme mašlovačkou namočenou v oleji a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!