Vepřový plátek s jablkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3-4 ks jablko
1-2 lžičky hořčice
1 špetka mletý hřebíček
2 lžíce třtinový cukr
4 plátky vepřová krkovička
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Osmahneme ji na rozpáleném oleji. Přidáme plátky vepřové krkovice (asi 4 cm silné) a po obou stranách orestujeme. Maso i se šťávou přendáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a pokryjeme cibulí a na plátky nakrájenými oloupanými jablky.

  2. V menším hrnečku smícháme cukr, mletý hřebíček, hořčici a trochu vroucí vody. Tímto nálevem maso přelijeme, přikryjeme poklicí a pečeme 30 - 45 minut doměkka.

  3. Pečené vepřové plátky s jablky podáváme s vařenými brambory jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!