Vepřový plátek s česnekovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky vepřová kotleta bez kosti
omáčka
1 palička česnek
1 ks cibule
200 ml smetana
500 ml zeleninový vývar
podle chuti
sůl
muškátový květ
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a mírně opepříme. Paličku česneku podélně rozkrojíme. Cibuli si nakrájíme nadrobno.

  2. Půlky česnekové paličky dáme na plech řeznou stranou dolů a pečeme při 180 °C zhruba 15 minut.

  3. Na rozpáleném oleji postupně opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme je. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme mouku a chvilku restujeme. Poté začneme přilévat za stálého míchání zeleninový vývar (může být i z kostky), důkladně rozmícháme, vrátíme zpět maso a necháme probublávat zhruba 20 minut. Nakonec do omáčky vymačkáme upečený česnek, přidat špetku muškátového květu, přilijeme smetanu a podle chuti dosolíme.

  4. Vepřové plátky s česnekovou omáčkou podáváme s hranolky, americkými brambory nebo bramborovými dukátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!