Vepřový plátek s česnekovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky vepřová kotleta bez kosti omáčka 1 palička česnek 1 ks cibule 200 ml smetana 500 ml zeleninový vývar podle chuti sůl muškátový květ mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Vepřový plátek s česnekovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme a mírně opepříme. Paličku česneku podélně rozkrojíme. Cibuli si nakrájíme nadrobno.
Půlky česnekové paličky dáme na plech řeznou stranou dolů a pečeme při 180 °C zhruba 15 minut.
Na rozpáleném oleji postupně opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme je. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme mouku a chvilku restujeme. Poté začneme přilévat za stálého míchání zeleninový vývar (může být i z kostky), důkladně rozmícháme, vrátíme zpět maso a necháme probublávat zhruba 20 minut. Nakonec do omáčky vymačkáme upečený česnek, přidat špetku muškátového květu, přilijeme smetanu a podle chuti dosolíme.
Vepřové plátky s česnekovou omáčkou podáváme s hranolky, americkými brambory nebo bramborovými dukátky.